Επιτέλους, εφαρμόζεται το μέτρο που έπρεπε να ‘χει γίνει εδώ και 1 μήνα…

Κλείδωσαν: Τα 2 μέτρα που αλλάζουν απ’ το Σάββατο και τελειώνουν το lockdown

Το μέτρο που αποδείχτηκε τεράστιο λάθος διορθώνεται.

Ένα από τα μέτρα των τελευταίων μηνών που αποδείχτηκε καταστροφικό για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα διορθώνεται άμεσα μετά τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας και αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα πέρασε πολλά κύματα και αλλαγές στο ωράριο που θα εφαρμόζεται, ξεκίνησε από τις 21.00, για λίγες εβδομάδες ξεκινούσε από τις 18.00 ενώ εδώ και δεκαπέντε ημέρες η απαγόρευση ίσχυε από τις 19.00 και μετά.

Το μέτρο αυτό δημιούργησε ένα χάος στα σούπερ μάρκετ που έβλεπαν τις ουρές του Σαββάτου έξω από τα καταστήματα να είναι ανεξέλεγκτες αλλά και τον κόσμο μέσα σε αυτά να είναι πάντα στα επιτρεπτά από τον νόμο όρια.

Τα σούπερ μάρκετ αναγκάζονταν να κλείνουν από τις 17.30 και αργότερα από τις 18.30, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγχρωτισμός στις ελάχιστες ώρες που υπήρχαν διαθέσιμες το Σάββατο για αγορές, με το δεδομένο ότι την Κυριακή οι υπεραγορές είναι κλειστές.

Η επαναφορά του ωραρίου απαγόρευσης από τις 21.00 και μετά θα δώσει μία ανάσα ιδιαίτερα στα Σάββατα με τον κόσμο να απλώνεται σε περισσότερες ώρες και τις ουρές να σπάνε σε ένα σημαντικό ποσοστό.

Επιπλέον τέλος Μαρτίου έχουμε την αλλαγή της ώρας, η ημέρα μεγαλώνει κατά μία ώρα και θα ήταν μεγάλο πρόβλημα, όσο ο καιρός βελτιώνεται και πλησιάζει το μέσο της άνοιξης, να κλείνονται οι πολίτες από τόσο νωρίς στα σπίτια τους.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.