Απέναντι από την κυβέρνηση ο Τσιόδρας

Απέναντι από την κυβέρνηση ο Τσιόδρας

Ποια είναι η διαφωνία του καθηγητή.

Είναι από τα πρόσωπα που αναδείχτηκαν κατά την κρίση της πανδημίας. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επελέγη από την κυβέρνηση προκειμένου να είναι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού.

Ο γιατρός ήταν εκείνος που με το μειλίχιο ύφος του και με τον συναισθηματικό του λόγο κατάφερε να κερδίσει τους πολίτες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Μετά το πρώτο άνοιγμα της χώρας τον Μάιο, ο Τσιόδρας αποσύρθηκε από το προσκήνιο, αλλά παρέμεινε ως επικεφαλής και σύμβουλος του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής για τους χειρισμούς της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr, ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι μεταξύ εκείνων που εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για το ξεκίνημα άρσης των περιοριστικών μέτρων. Ο καθηγητής ήταν εκείνος που στις αρχές Νοεμβρίου επισκέφτηκε τον υπουργό Υγείας και του παρουσίασε έκθεση με το τι ερχόταν, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Κικίλιας να δηλώσει δημοσίως ότι θα εισηγηθεί στην Επιτροπή ολικό lockdown.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την έντονη ενόχληση του Μαξίμου. Η επιλογή του υπουργού Υγείας να ανακοινώσει δημόσια την πρότασή του για ολικό lockdown εκνεύρισε αρκετούς, αφού λίγα 24ωρα νωρίτερα η επιτροπή είχε απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η επιτροπή είναι στο στόχαστρο πολλών σε συνέχεια του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Επισημαίνεται μάλιστα ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της Επιτροπής υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, τουλάχιστον με τη μορφή και τη σύνθεση που τη γνωρίσαμε έως σήμερα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.