Ασφυξία: Αυτά τα νοσοκομεία έχουν πληρότητα 100% στις ΜΕΘ τους

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Τα νοσοκομεία της Αττικής στο κόκκινο.

To E.Σ.Υ. βρίσκεται στο πιο οριακό του σημείο με την πληρότητα των ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία να αγγίζει το 100%, ακόμα και μετά τους σχεδόν πέντε μήνες lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα η ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων να αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στον καιρό της πανδημίας, παρότι τα τεστ που έγιναν στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ήταν πολύ λιγότερα.

Προς το παρόν το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Αττική με τα νοσοκομεία της το ένα μετά το άλλο να δηλώνουν ότι έχουν αγγίξει την πληρότητα του 100% στις ΜΕΘ τους και να ψάχνουν με κάθε τρόπο την αποσυμφόρηση.

Πιο αναλυτικά τα νοσοκομεία των οποίων η πληρότητα φτάνει στο 100% σε κλίνες ΜΕΘ είναι τα εξής: To Σισμανόγλειο, το Σωτηρία, το Γεννηματάς, το Αγία Όλγα, o Ευαγγελισμός, το Ελπίς, το Ιπποκράτειο, το Τζάνειο, το Αττικόν, το Θριάσιο, o Ερυθρός Σταυρός, το Ασκληπιείο  και στο ΝΙΜΤΣ.

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι από τα νοσοκομεία που έχουν πληρότητα 100% στις ΜΕΘ του covid-19 παρόλα αυτά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευομένων ασθενών που δεν νοσούν με κορωνοϊό σε άλλα νοσοκομεία. Ο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19 και θα δέχεται, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των άλλων ασθενών, μόνο περιστατικά κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.