Τέλος το lockdown…

Τέλος το lockdown…

Η ώρα των αποφάσεων έφτασε.

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την σταδιακή άρση του lockdown. Το καθεστώς περιορισμών στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα από τον Νοέμβριο έχει κουράσει πλέον τους πολίτες, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για σταδιακή άρση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστέ μέχρι σήμερα, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει μία χαλάρωση ως προς απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα αλλά και τον κωδικό 6 με το να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός δήμου κατοικίας για την άσκηση.

Από εκεί και πέρα στην κυβέρνηση μελετούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όπως σημειώθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κυβερνώντες προσανατολίζονται στο άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής στις 22 Μαρτίου. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα εμπορικά κέντρα.

Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις 5 Απριλίου να είναι η ημέρα που θα επιστρέψουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία. Στις 12 Απριλίου, μία εβδομάδα αργότερα σκοπεύουν να επιστρέψουν οι μαθητές του δημοτικού.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά βέβαια το άνοιγμα της εστίασης. Η εστίαση είναι κλειστή από τον Νοέμβριο, με την κυβέρνηση να εξετάζει το σταδιακό άνοιγμα από τις 19 Απριλίου. Φυσικά το αρχικό άνοιγμα θα αφορά μόνο εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, εκείνη την περίοδο κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει η Ελλάδα να δέχεται και τους πρώτους επισκέπτες από το εξωτερικό. Αυτό θα γίνει από χώρες που έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς και έχουν ένα καλό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.