Στο φως η δικογραφία κατά Λιγνάδη του 1984

Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτές είναι οι φωτογραφίες με τον ανήλικο τότε Αιγύπτιο (Pics)

Όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ».

Στοιχεία από το σκάνδαλο του 1984 με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη δημοσιεύει η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του Στάθη Μπαλτά, πρόκειται για υπόθεση που ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου 1984, όταν ο 14χρονος μαθητής Δ. Π. πηγαίνει τρέχοντας σπίτι του και καταγγέλει στην μητέρα του ότι του επιτέθηκε σ#$0υαλικά ένας μεγαλύτερος άντρας, ηλικίας 20 ετών. Μητέρα και γιος καταγγέλουν το περιστατικό και ο φερόμενος ως θύτης συλλαμβάνεται.

Επρόκειτο για τον 20χρονο τότε Δημήτρη Λιγνάδη, φοιτητή φιλολογίας, σπουδαστή της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Στις 24 Σεπτεμβρίου 1987 υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο, με τον Λιγνάδη να κατηγορείται για το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιού. Ωστόσο, η μητέρα του ανήλικου ανακάλεσε την έγκληση ενώπιον των τακτικών δικαστών και το δικαστήριο παύει οριστικά την δίωξη, με τον Λιγνάδη να αφήνεται ελεύθερος και με λευκό ποινικό μητρώο.

Η εν λόγω υπόθεση μνημονεύθηκε και από το βούλευμα (υπ.αριθμ. 652/2021) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στο οποίο αναφέρεται πως ο Λιγνάδης «επί σειρά ετών, τουλάχιστον από το 1984, οπότε χρονολογείται σήμανση του για δική μας σχετιζόμενο με την γενετήσια ελευθερία σε βάρος ανηλίκου και ως το 2015».

Στο φως η δικογραφία κατά Λιγνάδη του 1984

Η συγκλονιστική περιγραφή του 14χρονου

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει τότε ο 14χρονος, γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη στην πλατεία Αμερικής, όπου ο δεύτερος παρακολουθούσε τα παιδιά που έπαιζαν μπάλα.

«Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τον πλησίασε ένα άγνωστο παιδί, ηλικίας περίπου 20 ετών, που το είχε ξαναδεί κι άλλες φορές. Ο φερόμενος ως θύτης του ανέφερε ότι ασχολείται με το ποδόσφαιρο και ότι αν θέλει, μπορεί να μεσολαβήσει για να τον γράψει σε ομάδα ποδοσφαίρου. Κατόπιν φέρεται να του πρότεινε να πάει σπίτι του να τον γράψει. Το φερόμενο ως θύμα επισημαίνει ότι μαζί με τον εικοσάχρονο Λιγνάδη πήγαν σε ένα σπίτι στην οδό (…). Εκεί λοιπόν στο διαμέρισμα ισχυρίζεται ότι του έγραψε τα στοιχεία σε ένα απλό χαρτί και του είπε ότι σπουδάζει ιατρός, ότι στη συνέχεια του ζήτησε να σηκώσει την μπλούζα και να του μετρήσει το στήθος αλλά και να βγάλει το παντελόνι.

‘Είχα βγάλει και το σλιπάκι κατόπιν υποδείξεως. Μέχρι τότε πίστευα ότι ήταν απαραίτητα όλα αυτά για να γραφτώ σε μια ομάδα. Στη συνέχεια μου είπε να ξαπλώσω ανάσκελα στο κρεβάτι, όπως ήμουν γυμvός. Το παντελόνι και το σορτς το είχα κατεβάσει στο τέλος των ποδιών μου, ενώ φορούσα τα παπούτσια μου. Όταν ξάπλωσα, έσβησε το φως και μου είπε να κλείσω τα μάτια. Ύστερα άρχισε να μου γλείφει το π[email protected]λί μου με τα χείλη του. Για 10 λεπτά περίπου. Μετά μου είπε να καθίσω μπρούμυτα και να κάτσω στα γόνατα. Του είπα ότι πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγω’.

Μάλιστα, ο δεκατετράχρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είχε αντίρρηση στο να φύγει. Σε άλλες καταθέσεις του όμως, μετέπειτα, επεσήμανε ότι δεν αντέδρασε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επίθεσης επειδή φοβήθηκε μην τον χτυπήσει ή τον σκοτώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στο φως η δικογραφία κατά Λιγνάδη του 1984

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε και η κατάθεση του 3ου μηνυτή κατά Λιγνάδη, για συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα το 2018.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.