Δυσκολεύει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Αυξάνονται τα λύματα

Δυσκολεύει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Αυξάνονται τα λύματα

Τι δείχνουν οι μετρήσεις των λυμάτων.

Ζορίζει πάρα πολύ και πάλι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στον Νοέμβριο με την πληρότητα στις ΜΕΘ να φτάνει ακόμη και το 99%.

Η Θεσσαλονίκη καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων ενδεικτικό της κατάστασης. Ωστόσο και τα λύματα της πόλης κάθε άλλο παρά αισιοδοξία δημιουργούν.

H μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 01/03 και της Τρίτης 02/03, είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Παρασκευής 26/2 και της Κυριακής 28/2. Συγκρίνοντας τις μετρήσεις αυτής της Δευτέρας και Τρίτης σε σχέση με τις αντίστοιχες της Δευτέρας 22/2 και Τρίτης 23/2, η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 50%.

Αυτό δείχνει μία σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου στην Θεσσαλονίκη.

«Παρατηρώντας τις καθημερινές μετρήσεις στο σχετικό διάγραμμα μπορεί να διαπιστώσει κανείς μια σταδιακή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, που αποτυπώνεται και στην κλινική εικόνα, των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία» , δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μετρήσεις: «Ο αστάθμητος παράγοντας σε σχέση με την εμπειρία του φθινοπώρου για τη Θεσσαλονίκη παραμένουν τα μεταλλαγμένα- πολύ πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού, που υπάρχουν στην κοινότητα, εγκυμονώντας κινδύνους για μία ταχύτερη έξαρση της διασποράς που θα εντείνει τις πιέσεις στο σύστημα υγείας».

Η πόλη σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις Χαρδαλιά είναι στο βαθύ κόκκινο και ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.