Η διαφωνία Τσιόδρα με τις επιλογές της κυβέρνησης

Η διαφωνία Τσιόδρα με τις επιλογές της κυβέρνησης

Γιατί δε συμφωνεί με τα νέα μέτρα ο καθηγητής.

Πολλές διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων το μεσημέρι της Τετάρτης. Ανάμεσα στους διαφωνούντες ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος που γνωρίσαμε τον περασμένο χειμώνα και εξελίχθηκε σε ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην ελληνική κοινωνία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, θεώρησαν τα όσα αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση ημίμετρα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς υπήρξε τροποποίηση στους κωδικούς 2 και 6 ενώ άλλαξε και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων φέρονται να είναι υπέρ του καθολικού lockdown τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Οι επιστήμονες που διαφώνησαν θεωρούν ότι τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι αμφίβολο αν θα είναι αποτελεσματικά. Ο μεγάλος φόβος του Τσιόδρα και των συναδέλφων του που διαφώνησαν έχει να κάνει με τις αντοχές του ΕΣΥ.

Μην ξεχνάμε ότι τα νοσοκομεία της Αθήνας είναι σε κατάσταση συναγερμού όπως γνωστοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός υγείας ανέφερε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης που τίθεται σε εφαρμογή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ενημερώσει εδώ και ημέρες προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επιστήμονες δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα να ληφθούν ημίμετρα.

Ο καθηγητής άλλοι επιστήμονες που διαφωνούν με τα μέτρα που επιλέχθηκαν, έκριναν ότι θα πρέπει για τρεις εβδομάδες να μπει lockdown και σε παραγωγικές δραστηριότητες που παραμένουν ανοικτές και απασχολούν δια ζώσης πάρα πολλούς εργαζομένους. Όπως εκτιμούσαν, το μέτρο αυτό θα μείωνε δραστικά τη μεταδοτικότητα στους εργασιακούς χώρους αλλά και στα ΜΜΜ ενώ θα περιόριζε ουσιαστικά και την κινητικότητα.

Αντίθετα δεν πιστεύουν ότι η αλλαγή της χρήσης του κωδικού 6 με τη χρησιμοποίησή του μόνο για βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο καθώς και ο χιλιομετρικός περιορισμός για την πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες, μπορεί σε αυτή την κρίσιμη φάση να βοηθήσουν στην ανάσχεση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.