«Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα»

«Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα»

Αυστηρή προειδοποίηση.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν πάνω από 2.000 νέα κρούσματα με σχεδόν τα μισά να καταγράφονται στην Αττική.

Η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας είναι σε οριακή κατάσταση με τα νοσοκομεία να έχουν να αντιμετωπίσουν κατάσταση «πολέμου». Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι καταγγελίες ότι πλέον ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες ελλείψει ΜΕΘ.

Για την δραματική κατάσταση προειδοποίησε ο Νίκος Θωμαΐδης.

«Αν δεν ανασχεθεί η διάδοση του κορονοϊού, θα φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως», προειδοποίησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1/

«Είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής» και ενημερώσαμε τους ειδικούς, εξηγώντας πως από τα στοιχεία που εξετάζουν φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα «7-10 ημέρες νωρίτερα» σημείωσε σχετικά.

Όσον αφορά για τους λόγους που δεν απέδωσε το νέο lockdown που είναι σε ισχύ από τον Νοέμβριο ο καθηγητής είχε τις δικές του απαντήσεις. Όπως τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης η μη εφαρμογή της τηλεργασίας στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, είναι οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής παραδέχθηκε πως είναι μία δύσκολη εξίσωση η ισορροπία μεταξύ της υγειονομικής προφύλαξης, της οικονομίας και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού από το lockdown. Συμπλήρωσε μάλιστα πως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης. «Ελπίζω πως με τα μέτρα που θα ληφθούν, θα δούμε μία ανάσχεση της διασποράς του ιού», κατέληξε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.