«Εγώ δεν γεννήθηκα 17 Νοέμβρη»: Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για το πλακάτ για τον Κουφοντίνα

Τι ανέφερε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Ξεσπά η Έλενα Ακρίτα: «Να βγουν να μιλήσουν όσοι ξέρουν για το Αρσάκειο» (vid)

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια για ενεργό συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας.

Στις 8 Ιανουαρίου 2021 ο Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν. Μέχρι σήμερα διάφοροι κοινωνικοί φορεί υποστηρίζουν το αίτημά του.

Το βράδυ της Δευτέρας μία ακόμη συγκέντρωση υποστήριξής του έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσα στα πλακάτ που αναρτήθηκαν ήταν κι ένα που έγραφε «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Η αναφορά αυτή προκάλεσε τεράστιες συζητήσεις με την Έλενα Ακρίτα να παίρνει θέση.

«Θεωρώ το πλακάτ ‘γεννήθηκα στις 17 Νοέμβρη’ προκλητικό και απαράδεκτο. Εγώ δεν γεννήθηκα 17 Νοέμβρη και δεν θεωρώ ήρωα τον Κουφοντίνα που σκότωσε έντεκα ανθρώπους (ανάμεσα του και πολύ δικό μου άνθρωπο).

Ο λόγος που ζητούμε να εφαρμοστεί ο νόμος 4760/2020 είναι γιατί απαιτούμε ένα κράτος δικαίου που τηρεί και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κρατούμενων, όλων των ανθρώπων.

Από 20 χρονών, είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα πιστή αρχες και τα ιδεώδη της ισονομίας, της διεθνούς αλληλεγγύης, της οικουμενικότητας και της αδιαιρετότητας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και του αμοιβαίου σεβασμού» ανέφερε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Θεωρώ το πλακάτ ‘γεννήθηκα στις 17 Νοέμβρη’ προκλητικό και απαράδεκτο. Εγώ δεν γεννήθηκα 17 Νοέμβρη και δεν θεωρώ ήρωα…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ