Απομακρύνθηκε δεύτερος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μετά τον Λιγνάδη

Εξωθήθηκε σε παραίτηση ο πρώην διευθυντής.
Απομακρύνθηκε δεύτερος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μετά τον Λιγνάδη

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, η υπόθεση του οποίου έχει πάρει ήδη τη δικαστική οδό μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές της Τρίπολης, μία δεύτερη υπόθεση καταγγελιών έρχεται να συνταράξει τον χώρο του εθνικού θεάτρου αφού αφορά τον άνθρωπο που αντικατέστησε ο Δημήτρης Λιγνάδης το καλοκαίρι του 2019.

Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός εξωθήθηκε σε παραίτηση όταν η Διευθύντρια της σχολής Δηώ Καγγελάρη, συγκάλεσε άμεση συνάντηση των καθηγητών, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση των καταγγελιών εναντίον του πρώην διευθυντή ζητώντας την παραίτησή του. H παραίτηση ήρθε την Τρίτη το πρωί και έγινε δεκτή.

Οι καταγγελίες αφορούν ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των προβών, ενώ ένας σπουδαστής κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια πρόβας ο Στάθης Λιβαθινός τους απευθύνθηκε με ένα ομοφοβικό σχόλιο το οποίο σόκαρε τους σπουδαστές.

Στην επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά – τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε. Αυτό που έγινε μας δίνει ελπίδα ότι κάτι αλλάζει: η ”άγνοια” ενός νέου φοιτητή δεν μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες, κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως τεχνικές εξάσκησης νέων δημιουργών. Η βία είναι βία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ