Tο σκίτσο σοκ για τον Κουφοντίνα και την απεργία πείνας

Eκτός φυλακής την Πρωτοχρονιά ο Κουφοντίνας

Ξαναχτύπησε ο σκιτσογράφος που απασχόλησε ξανά στο παρελθόν με τα προκλητικά σκίτσα του.

Τις αντιδράσεις του κοινού αλλά και των συναδέλφων του έφερε το σκίτσο του σκιτσογράφου Χρήστου Παπανίκου, το οποίο επέλεξε να ανεβάσει τη σελίδα του στα social media για να σχολιάσει την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και τις προσπάθειες μεγάλης μερίδας του κόσμου να επικοινωνήσουν με πολιτικούς που θα μπορούσαν να πάρουν θέση στα αιτήματα του απεργού πριν είναι πολύ αργά.

Η σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας γέμισε από μηνύματα χρηστών που ζητούσαν να γίνει έστω μία δήλωση από την πρώτη πολίτη της χώρας για να μην υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη.

Στο κλίμα αυτό ο σκιτσογράφος αποφάσισε να ζωγραφίσει τη μητέρα του θύματος της 17 Νοέμβρη, Θάνου Αξαρλιάν, να ζητάει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσει τον νεκρό γιο της να έρθει για φαγητό.

Η εργαλειοποίηση ενός θύματος καταδικασμένης τρομοκρατικής οργάνωσης και της οικογένειάς του την ώρα συζητιέται η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψηφισμένων νόμων του κράτους έφερε τις αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα όσων είδαν το σκίτσο, παρότι υπήρξαν και πολλά σχόλια που συμφωνούσαν με το σκίτσο.

Tο σκίτσο σοκ για τον Κουφοντίνα και την απεργία πείνας

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.