Έλενα Ακρίτα για καταγγελίες αποφοίτων Αρσακείου: «Πού πήγαν οι καταγγελίες; Γιατί έκλεισε η σελίδα;»

«Κύριε πρωθυπουργέ το κρίμα στο λαιμό σας»: Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε χαμό (Pics)

Τι συνέβη στη μεγαλύτερη ομάδα των αποφοίτων του Αρσακείου;

Οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη δε σταμάτησαν ούτε μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές της Τρίπολης, με μία ομάδα 285 αποφοίτων του Αρσακείου, σχολείο στο οποίο δίδασκε ο σκηνοθέτης πριν αποπεμφθεί, να στέλνει επιστολή με καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς.

Στην επιστολή αναφέρονταν μαρτυρίες μαθητών των σχολείων του Αρσακείου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σωματικούς και λεκτικούς εκβιασμούς που είχαν δεχτεί μαθητές αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

«Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι απόφοιτοι στην επιστολή τους δίνοντας ραντεβού με τον εισαγγελέα.

Δύο ημέρες μετά την επιστολή και την απάντηση του Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη,  Προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η Έλενα Ακρίτα ανάρτησε ένα ερώτημα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

H δημοσιογράφος αναρωτιέται γιατί η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσακείου στο Facebook κατέβηκε από τα social media, μία ημέρα μετά τις καταγγελίες ενώ έχει ανεβάσει και σχετικό screenshot που φαίνεται ότι η ομάδα έχει απενεργοποιηθεί.

«Η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσακείου στο fb χτες κατέβασε ρολά. Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί η επιστολή των 285 απόφοιτων με τις καταγγελίες για προσβολή της γενετησιας αξιοπρέπειας, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σωματικούς και λεκτικούς εκφοβισμούς. Γιατί άραγε;»

Η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσακείου στο fb χτες κατέβασε ρολά. Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί η επιστολή των 285 απόφοιτων με…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.