Κορωνοϊός: Πάνω από 50% η αύξηση των διασωληνωμένων τον Φεβρουάριο

Κορωνοϊός: Πάνω από 50% η αύξηση των διασωληνωμένων τον Φεβρουάριο

Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Από τον Νοέμβριο η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown προκειμένου να αποκοπεί η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Αττική ισχύον ισχυρά περιοριστικά μέτρα που τις 28 Φεβρουαρίου όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν αποκλείεται πάντως παράταση των υφιστάμενων μέτρων και μετά την 1η Μαρτίου. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από το μέτωπο των νοσοκομείων κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να μην έχει ξεφύγει όπως συνέβη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ωστόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση.

Όπως έχει τονίσει άλλωστε η Βάνα Παπαευαγγέλου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία οδηγούν σε περισσότερες διασωληνώσεις. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη ανέρχονται σε 346 σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Δευτέρα.

Τα θύματα μέσα στον Φεβρουάριο ανέρχονται σε 525 ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 6.321 θάνατοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία πλέον νοσηλεύονται πάνω από 2.500 ασθένεις οπότε δεν αποκλείεται ο αριθμός των διασωληνώσεων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Την 1η Φεβρουαρίου οι ασθενείς λόγω κορωνοϊού στο ΕΣΥ ήταν 1.594. Αυξήθηκαν δηλαδή οι νοσηλευόμενοι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατά 58%. Σε όλες τις Μονάδες στο ΕΣΥ νοσηλεύονταν σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας 646 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 346 ήταν διασωληνωμένοι. Μόλις δύο εβδομάδες και δύο ημέρες νωρίτερα οι διασωληνωμένοι ήταν λιγότεροι κατά 100!

Στις 5 Φεβρουαρίου, και πριν ανακοινωθεί το σκληρό lockdown για την Αττική, στις Μονάδες βρίσκονταν διασωληνωμένοι 246 ασθενείς.

Η κατάσταση πλέον στην Αττική, σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, είναι επιβαρυμένη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία γίνονται με αμείωτο ρυθμό. Χθες καταγράφηκε υψηλός αριθμός, «σπάζοντας» το αρνητικό υψηλό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης, οπότε είχαν γίνει 277 εισαγωγές πανελλαδικά με τις 171 στην Αττική. Εισήχθησαν 299 ασθενείς εκ των οποίων οι 179 σε νοσοκομεία της Αττικής – Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Θριάσιο και Αττικόν δέχθηκαν τους περισσότερους ασθενείς.

Η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε παράταση του lockdown στην Αττική και μετά την 1η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.