Κρίνεται η παράταση του lockdown

Κρίνεται η παράταση του lockdown

Ποια στοιχεία οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

Κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα όσον αφορά την παράταση του lockdown στην Αττική. Η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας βρίσκεται υπό το καθεστώς ακόμη πιο αυστηρών περιορισμών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα που ανακοίνωσε τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Η συζήτηση για παράταση του lockdown γίνεται και πιο έντονη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μην ξεχνάμε ότι μεσολαβεί και η Καθαρά Δευτέρα όπου δεν αποκλείεται οι Αθηναίοι να ξεχυθούν στις εξοχές εφόσον αρθούν τα μέτρα.

Αυτό θα φέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα πισωγύρισμα στην όλη προσπάθεια που γίνεται αυτόν τον καιρό. Άλλωστε καθημερινά πλέον ανακοινώνονται γύρω στα 1000 κρούσματα από το υπουργείο Υγείας. Το γεγονός αυτό φέρνει ακόμη πιο μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας που είναι ήδη πιεσμένο.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown κατά μια εβδομάδα στην Αττική, αν και δεν απέκλεισε να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away από την 1η Μαρτίου. «Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δεν φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,

Όπως υπογράμμισε μεγάλο ζήτημα αποτελεί το θέμα της εκπαίδευσης αφού οι μαθητές έχουν μείνει αρκετό καιρό εκτός σχολείου. «Η συζήτηση θα γίνει και για τα δύο και θα δούμε ποιο είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσει», επεσήμανε.

Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για μεταβατική περίοδο, εκτιμώντας ότι «από την εποχή της κυριαρχίας του ιού περνάμε τώρα σε μια φάση που ελπίζουμε να έρθει η κυριαρχία των εμβολίων. Σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». Ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά νέα αφού έχει σταθεροποιηθεί η καμπύλη και ο δείκτης RT παραμένει στην Αττική κάτω από τη μονάδα.

Ο Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε ότι ενδέχεται αυτό να είναι το τελευταίο αυστηρό lockdown, συμπληρώνοντας ότι περιοριστικά μέτρα κατά καιρούς μπορεί να υπάρχουν, αλλά θα είναι λιγότερα. Ως προς το Πάσχα, δήλωσε αισιόδοξος πως θα είναι καλύτερο σε σύγκριση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.