Τι θα κρίνει την παράταση του lockdown στην Αττική

Ποια είναι τα στοιχεία που προβληματίζουν τους επιστήμονες.
Τι θα κρίνει την παράταση του lockdown στην Αττική

Μία εβδομάδα αυστηρού lockdown συμπληρώνει σήμερα η περιφερειακή ενότητα Αττικής. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καθεστώς των αυστηρών περιορισμών θα ισχύει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο δε θα πρέπει να αποκλείεται η παράταση των υφιστάμενων μέτρων. Αυτό άλλωστε τονίζουν και οι επιστήμονες εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν περιοριστεί.

Κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή για τυχόν αποφάσεις ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Το κυριότερο απ’ όλα είναι οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid στην επικράτεια φτάνει τις 351 από τος 656, κάτι που σημαίνει πως 305 είναι κενές, ενώ στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται να μπουν περιοριστικά μέτρα και σε άλλες περιοχές όπως είναι η Κάλυμνος και τα Γιάννενα. Η Κάλυμνος ειδικά αποτελεί μία ειδική περίπτωση αφενός γιατί πρόκειται περί νησιού και αφετέρου γιατί εδώ και αρκετές ημέρες εμφανίζει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στις ημερήσιες αναφορές.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA, εκτίμησε ότι το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας. Ενώ από πλευράς του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ