Η έκρηξη της Ακρίτα μετά τις αποκαλύψεις: «Mητσοτάκη διώξτην»

«Κύριε πρωθυπουργέ το κρίμα στο λαιμό σας»: Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε χαμό (Pics)

Η δημοσιογράφος ζήτησε παραίτηση ή αποπομπή της Μενδώνη.

Τις ικανότητες αλλά και το ήθος του διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη είχε υπερασπιστεί δημόσια, από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το καλοκαίρι του 2020 σε συζήτηση σχετικά με καταγγελίες για σκανδαλώδεις φωτογραφικές αναθέσεις στο πρόγραμμα του υπουργείου «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Την υπόθεση είχε φέρει στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου. Η υπουργός απάντησε προσωπικά στον βουλευτή και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «Εκτός κύριε βουλευτά, αν εσείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί, πέρα από τις ικανότητες, και το ήθος του Λιγνάδη… αν είναι έτσι, να το πείτε ευθέως».

Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το kosmodromio.gr σχολίασε αρχικά σε σχετική της ανάρτηση η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα ενώ σε ένα δεύτερο ποστ ήταν ακόμα πιο σκληρή η στάση της μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που συνδέονται με τον γνωστό σκηνοθέτη.

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε «Μενδωνη παραιτ…Μητσοτάκη διώξτην» ζητώντας πρώτα την παραίτηση ή ακόμα καλύτερα την αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού από τη θέση της.

Θυμίζουμε ότι η τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του εθνικού θεάτρου έγινε λίγες εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και υπήρξε προσωπική επιλογή με απευθείας ανάθεση από την κα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.