Έτσι «σβήνει» τον κορωνοϊό: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται…

«Δείτε το μπουκαλάκι δίπλα στον Τσιόδρα»: Η νέα θεωρία συνωμοσίας των ψεκασμένων δεν έχει προηγούμενο

Ενθαρρυντικά νέα.

Το τρίτο, πια, κύμα του κορωνοϊού είναι εδώ και δυστυχώς συνεχίζει να βάζει πάρα πολύ δύσκολα σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα τα μέτρα που λαμβάνουν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη να είναι ολοένα και πιο σκληρά, σε μια… απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Είναι χαρακτηριστικό πως γι’ ακόμα μία φορά σχεδόν ο μισός πλανήτης βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, κάτι που, φυσικά, ισχύει και στη χώρα μας που μετράει την τρίτη χρονικά καραντίνα.

Ωστόσο, δεν είναι τα πάντα μαύρα σ αυτή τη δύσκολη μάχη κόντρα στον αόρατο εχθρό- όχι. Τα εμβόλια είναι εδώ και στοχεύουν στην καρδιά της πανδημίας, προκειμένου να την βγάλουν οριστικά και αμετάκλητα νοκ άουτ: στον εμβολιασμό του 70% και πάνω του πληθυσμού, προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και όλα να γίνουν πολύ, πολύ καλύτερα.

Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί κινούνται με αργούς, μέχρι στιγμής, ρυθμούς, κάτι που δε βοηθάει στο ν’ αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη. Ή τουλάχιστον, αυτό γινόταν μέχρι σήμερα Δευτέρα 15/2.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί πολύ απλά σήμερα η χώρα μας έκανε… ρεκόρ στους εμβολιασμούς, με 25.000 άτομα να κάνουν την πρώτη από τις δύο δόσεις. Το νούμερο είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αδιανόητες δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς (και ακόμα καλύτερα αν τους αυξήσουμε, κάτι που είναι και ο αποκλειστικός στόχος) τότε η πλειονότητα του κράτους θα έχει εμβολιαστεί σε σχετικά σύντομο διάστημα.

Και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο Covid…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.