Δηλαδή τι το περίεργο είχε αυτό που είπε η Παγώνη;

Δηλαδή τι το περίεργο είχε αυτό που είπε η Παγώνη;

Είναι... κακό;

Ο κορωνοϊός συνεχίζει, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, την «επέλασή» του σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις περισσότερες χώρες να προσπαθούν να βρουν τη λύση μεταξύ της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του ιού και της κοινωνικής ζωής που πρέπει, έστω και κακήν κακώς, να συνεχιστεί.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις ποντάρουν στον εμβολιασμό προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία, όμως φροντίζουν να παίρνουν επίπονα, πολλές φορές, μέτρα ούτως ώστε να μην ξεφύγει τελείως η κατάσταση.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη χώρα μας, μιας και μετράμε, πια, το τρίτο lockdown, με τους εμπειρογνώμονες να συσκέπτονται συνεχώς με στόχο να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα, οι θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων,

Μέσα στη γενικότερη δύσκολη κατάσταση, έπεσε στο τραπέζι και η χρήση της διπλής μάσκας. Ο κ. Παγώνη, μάλιστα, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση «εκθείασε», τρόπον τινά, τη χρήση της διπλής μάσκας, λέγοντας πως «εγώ φοράω διπλή μάσκα εδώ και τρεις μήνες, καθώς κινούμαι σε ένα περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο, με ανθρώπους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Όταν κάποιος είναι σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο, δηλαδή μέσα στα Μέσα Μεταφοράς, σε έναν κλειστό χώρο με πολλούς ανθρώπους, όταν πάμε σε ένα νοσοκομείο. Ξέρει πια ο καθένας νομίζω, μετά από έναν χρόνο, που πρέπει να φορέσει διπλή μάσκα, η οποία προσφέρει προστασία πάνω από 92%».

Αυτή της η δήλωση σχολιάστηκε από πολλούς αρνητικά, κάνοντας λόγο εκ νέου για… στέρηση της ελευθερίας και για εκ νέου «προβατοποίηση». Είναι πολλοί αρνητές, μάλιστα, που άρχισαν να λένε και πάλι πως με αυτόν τον τρόπο μας ελέγχουν οι κυβερνήσεις και διάφορες άλλες εξυπνάδες.

Το κομβικό ερώτημα που γεννάται εδώ είναι για ποιο λόγο είναι κακό αυτό που είπε η γνωστή επιστήμονας; Εφόσον η διπλή μάσκα- και επισήμως, μετά από εκτεταμένες έρευνες- προσφέρει προστασία που αγγίζει το 95%, γιατί να μην τη φορέσουμε στα μέρη που το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά ανεβασμένο;

Ρητορικό το ερώτημα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.