Μετά την Αττική: Ποιες περιοχές είναι κοντά στο ολικό lockdown

Κοντά σε νέα μέτρα: Οι 8 περιοχές που τα κρούσματα αυξάνονται παρά το lockdown

Σε ποιες περιοχές η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο.

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει η περιφερειακή ενότητα Αττικής από το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας μπαίνει σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από την Πέμπτη κλείνουν ξανά τα καταστήματα του λιανεμπορίου αλλά και τα σχολεία πλην της ειδικής αγωγής. Ακόμη, οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν μόνο για ατομική προσευχή.

Οι εξειδικεύσεις των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα δεδομένα που έφτασαν στα χέρια της κυβέρνησης από τα νοσοκομεία της Αττικής οδήγησαν στην απόφαση για ολικό lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο δεν είναι μόνο η Αττική που αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρό πρόβλημα. Όπως τονίζεται το σημαντικό θέμα είναι τόσο τα κρούσματα όσο οι νοσηλείες που αυξήθηκαν σημαντικά και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερες διασωληνώσεις.

Το ζήτημα της Θεσσαλονίκης ζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής την Τρίτη ωστόσο δεν πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Δεν αποκλείεται το θέμα της συμπρωτεύουσας να απασχολήσει στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Αξίζει να σημειώσουμε στο θέμα της Αχαΐας, ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς ολικού lockdown. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι όλη η περιφερειακή ενότητα αντιμετωπίζει σημαντικό θέμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.