Πιο ηχηρό όνομα απ’ τον Φιλιππίδη: Νέα καταγγελία- φωτιά για παρενόχληση

Πιο ηχηρό όνομα απ’ τον Φιλιππίδη: Νέα καταγγελία- φωτιά για παρενόχληση

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες σε σeξουαλικές παρενοχλήσεις, λεκτική και ψυχολογική βία στον χώρο του θεάτρου. Μία αναφορά της Ζέτας Δούκα για τη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη απέναντί της ήταν αρκετή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα ονόματα του Πέτρου Φιλιππίδη και του Παύλου Χαϊκάλη βρέθηκαν στο επίκεντρο. Ο δημοφιλής κωμικός που πρωταγωνιστεί σε σειρά της ΕΡΤ, καταγγέλθηκε επώνυμα από τρεις συναδέλφους του.

Η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τον κατήγγειλαν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως φαίνεται όμως το τσουνάμι στον χώρο του θεάτρου θα παρασύρει κι άλλα μεγάλα ονόματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στο κάδρο των νέων καταγγελιών μπαίνουν τουλάχιστον τέσσερις ακόμη πολύ γνωστοί σκηνοθέτες του θεάτρου.

Οι καταγγελίες αφορούν λεκτική, σωματική βία και σεξουαλική παρενόχληση και δεν προέρχονται μόνο από γυναίκες. Κάποιοι από τους υπαίτιους, μάλιστα, εμφανίζονται να παίζουν με τα όνειρα νέων ηθοποιών αφού τους κόβουν από κάστινγκ και ρόλους όταν δεν ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.

«Το θέμα των καταγγελιών δεν έχει κορυφωθεί, αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ επικίνδυνα. Ο κορωνοϊός έχει φέρει το πλήρωμα του χρόνου σε πολλά θέματα. Οι φερόμενοι ως θύτες δεν έχουν έρθει σε εμάς ακόμα και θεωρώ πως θα έπρεπε να πουν μια συγγνώμη ή να κάνουν σαφή τη θέση τους… Δεν είναι μόνο κοπέλες που έχουν παρενοχληθεί. Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Αν ανοίξουν το στόμα τους θα γίνει χαμός» ανέφερε σχετικά ο Σπύρος Μπιμπίλας στην εκπομπή «Dot.» στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.