Ανησυχητικά στοιχεία για την Αττική: Οκτώ φορές πάνω το ιικό φορτίο

Εξελίξεις με την νέα αλλαγή στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Εδώ και μερικές εβδομάδες δείχνει να ξεφεύγει η κατάσταση στην Αττική εξαιτίας του κορωνοϊού. Η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφερειακή ενότητα της χώρας δίνει διαρκώς τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Σχεδόν τα μισά από αυτά που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας κάθε μέρα εντοπίζονται στην Αττική. Γι’ αυτόν τον λόγο η περιφερειακή ενότητα Αττική μπήκε από την Παρασκευή στην «κόκκινη» ζώνη όπου ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του ιού.

Η κατάσταση στην Αττική είναι σε οριακό σημείο όπως σημείωσε ο Νικόλαος Θωμαΐδης.

«Στις 20 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο των λυμάτων έδινε 5.000 φορείς στο λεκανοπέδιο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι 40.000» είπε ο Νικόλαος Θωμαΐδης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι η απόφαση να κηρυχθεί η Αττική κόκκινη, ήταν αναμενόμενη.

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Θωμαΐδης, ανάφερε ότι «από τα Χριστούγεννα και κάθε εβδομάδα βλέπαμε αύξηση στο ιικό φορτίο και μιλάμε για συνεχόμενη αύξηση, που έφτασε το 42%. Αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχουμε είναι περίπου 1.000 φορείς ανά 100.000 άτομα».

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο πάντως, όπως επεσήμανε ο καθηγητής, είναι ο αριθμός των ασυμπτωματικών που φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική: «Η εικόνα είναι πιο ανησυχητική. Αν πάνω από τους μισούς απ’ αυτούς του 1.000 είναι ασυμπτωματικοί, που έτσι φαίνεται από τα προηγούμενα δείγματα, μιλάμε για τουλάχιστον 600 ασυμπτωματικούς στις 100.000, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα μέτρα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.