Το πιο δύσκολο μέτρο: Η ιδέα για τις μετακινήσεις με ταυτότητα που διχάζει

Το πιο δύσκολο μέτρο: Η ιδέα για τις μετακινήσεις με ταυτότητα που διχάζει

Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν μπει στο «κοκκινο» και σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν νέα μέτρα τα οποία θα έχουν πιθανότατα διάρκεια 15 ημερών, μέχρι να εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα της κατάστασης του ιικού φορτίου στην περιφέρεια.

Ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» απάντησε στη χθεσινή δήλωση του καθηγητή Γώγου για την πιθανότητα να υπάρξουν νέα μέτρα στην Αττική, ένα εκ των οποίων μπορεί να είναι η μετακίνηση των πολιτών με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το μέτρο αυτό θα επιτρέπει στους πολίτες με ταυτότητες που λήγουν σε ορισμένο αριθμό (μονό ή ζυγό) να μετακινούνται συγκεκριμένες ημέρες. Με το μέτρο αυτό διαχωρίζονται οι πολίτες σε δύο ομάδες, κάθε μία από τις ομάδες θα έχει συγκεκριμένες ημέρες μετακίνησης.

«Τα κρούσματα έχουν ανέβει στην Αττική, φάνηκε από την Τρίτη αυτό, η Αττική έχει 5.000.000 κατοίκους, οπότε καταλαβαίνετε ότι αν ξεφύγει η επιδημία στην Αθήνα τα νούμερα θα είναι τεράστια, άρα είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση του περιορισμού της κινητικότητας», δήλωσε αρχικά ο κος Βατόπουλος ενώ πρόσθεσε για το θέμα των μετακινήσεων με ταυτότητα ότι υπάρχει σκέψη για ένα τέτοιο μέτρο.

Παρόλα αυτά επεσήμανε τις αντικειμενικές δυσκολίες να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο λέγοντας πως το να «υπάρχει η αστυνομία και να ελέγχει τις ταυτότητες μας έναν έναν αν είναι μονές ή ζυγές δεν είναι εύκολο», υποστηρίζοντας ότι ο κοινός παρανομαστής είναι να αρχίσουν να ακούν οι πολίτες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.