Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Αττική

Αυτό που όλοι φοβόμασταν: Έρχεται μεγάλη παράταση lockdown

Τι θα ισχύσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σε «κόκκινο» συναγερμό είναι οι επιστήμονες και η κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική λόγω του κορωνοϊού. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας είναι αυξημένα, με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή περιφερειακή κοινότητα να δίνει διαρκώς τριψήφιο αριθμό νέων περιστατικών.

Το γεγονός αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι και σήμερα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε θα ανοίξουν τα λύκεια. Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τα γυμνάσια, αλλά οι μαθητές Λυκείου στην Αττική δύσκολα θα επιστρέψουν στα θρανία.

Σημειώνεται, ότι η επιτροπή είχει ανάψει το πράσινο φως και η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γα την 1η Φεβρουαρίου. Από εκεί και πέρα θεωρείται δεδομένο ότι τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα παραμείνουν ανοιχτά με τους καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη μέθοδο του click away.

Την κρισιμότητα της κατάστασης περιέγραψε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και μία από τις σκέψεις είναι να απαγορευθεί η κυκλοφορία από τις 18:00 το απόγευμα.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα έχουν ισχύ αρχικά δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί η διατήρηση ή η άρση τους.

Παράλληλα, ο Νίκος Σύψας διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Η κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα Αττικής δεν έχει ξεφύγει ακόμη ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.