Η Οξφόρδη διαψεύδει την κυβέρνηση για την αστυνομία στο πανεπιστήμιό της

Σάλος από τη δήλωση της Παπακώστα για τους αστυνομικούς - Οργισμένη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία - «Βράζουν» στην ΠΟΑΣΥ

Οι ακαδημαϊκοί της Οξφόρδης απαντούν στα ελληνικά υπουργεία.

Ψήφισμα εξέδωσε ο σύλλογος Oxford UCU, που εκπροσωπει το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τονίζονταςς την αντίθεσή του απέναντι στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με αυτό της Προστασίας του Πολίτη.

Η αναφορά μάλιστα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με παράδειγμα αυτό της Οξφόρδης, που έγινε από κυβερνητικά στελέχη για να στηριχθεί η πρόταση για ίδρυση ειδικού τμήματος της ΕΛ.ΑΣ που θα αστυνομεύει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έφερε την άμεση απάντηση των ακαδημαϊκών της Οξφόρδης.

Αναλυτικά το ψήφισμά τους ααναφέρει:

«Η Oxford UCU επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δε διαθέτει πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη, και ότι η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου παρέχεται από το προσωπικό του πανεπιστημίου.

Η Oxford UCU πιστεύει ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μίας ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας για τα ελληνικά πανεπιστήμια, κατά τα φαινόμενα χωρίς ευρεία διαβούλευση ή επαρκή εξέταση εναλλακτικών επιλογών, είναι ανησυχητική και μη σύμφωνη με τις βέλτιστες πρακτικές.

Η Oxford UCU σημειώνει την αλληλεγγύη της προς τους Έλληνες καθηγητές, φοιτητές, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στη δημιουργία μίας τέτοιας ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας, που είναι απίθανο να ανταποκριθεί στα πιο επίμονα προβλήματα των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση και οι περικοπές προσωπικού».

Η Οξφόρδη διαψεύδει την κυβέρνηση για την αστυνομία στο πανεπιστήμιό της

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.