Έκρηξη Πολάκη για κυβέρνηση: Εγκληματική ενέργεια η μη προμήθεια φαρμάκων του κορωνοϊού

Ξέσπασε ο πρώην υπουργός υγείας.
Έξαλλος με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Πολάκης: «Κατέβασέ την αν έχεις τσίπα» (Pic)

Ξέσπασε ο πρώην υπουργός υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης για την καθυστέρηση παραγγελίας φαρμάκων που λειτουργούν με αντισώματα, ως παθητικός εμβολιασμός.

Η παραγγελία αυτών των φαρμάκων από τη Γερμανία και οι απαντήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και του ΕΟΦ ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα προμηθευτεί έφεραν την έκρηξη του βουλευτή της αντιπολίτευσης.

«Η δικαίωση για όσους το “φωνάζουμε” εδώ και καιρό, αυτή τη φορά ήρθε από τη Γερμανία. Ο κ. Μητσοτάκης και οι “άριστοί” του βγαίνουν για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Span λέει τα ίδια λόγια με αυτά που έλεγα στο βήμα της Βουλής από τις 13 Δεκεμβρίου -και νωρίτερα. Τα φάρμακα αυτά λειτουργούν σαν παθητικός εμβολιασμός. Η χορήγηση αντισωμάτων στα αρχικά στάδια μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου να αποφύγουν μια πιο σοβαρή εξέλιξη.

Τι θα μας πουν τώρα ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αρκετά μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων; Πώς να εκλάβουμε τα διάφορα ανυπόστατα – ότι “δεν μπορούμε να τα προμηθευτούμε” – με τα οποία ο πρόεδρος του ΕΟΦ και άλλες κυβερνητικές φωνές απαντάνε στις σχετικές εκκλήσεις επιστημόνων; Δεν θα παραιτηθεί κανείς για αυτή την προφανή πλέον εγκληματική αμέλεια;», τόνισε ο πρώην υπουργός βάζοντας στο στόχαστρο κυβέρνηση και επιτροπή των επιστημόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ