Βόμβα Λινού: Μέτρο πανικού η απαγόρευση συναθροίσεων – Καλύτερη η διπλή μάσκα

Καταγγελία Λινού: «Αδιαφανή τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - Ο ιός είναι στα σπίτια μας»

Τι πρότεινε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίσησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας πρώτα την έκτακτη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα.

Η καθηγήτρια επεσήμανε ότι πέρασε στα ψηλά τις προηγούμενες ημέρες ότι παρόλα τα λίγα κρούσματα και τα σχετικά λίγα τεστ υπήρξε αρκετά μεγάλο ποσοστό στον δείκτη θετικότητας. Ο δείκτης ξεπέρασε το 4% κάτι που προκαλεί προβλήματα ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές.

«Μέσα στον πανικό οι συνάδελφοι ίσως αποφάσισαν κάποια πράγματα που έχουν και άλλες προεκτάσεις» συμπλήρωσε η καθηγήτρια σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής ενώ ζήτησε να υπάρξει μία άλλη λύση ώστε οι πολίτες και να μπορούν να ψωνίσουν στους εμπορικούς δρόμους, αλλά και να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Κάθε επαφή φέρνει νέα κρούσματα, εξήγησε η κα Λινού, εκφράζοντας ανησυχία για τα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας.

Τα προβλήματα δε λύνονται με αστυνόμευση πρόσθεσε ενώ ζήτησε να υπάρξει επέκταση στο ωράριο των καταστημάτων ώστε οι άνθρωποι να διασπαρούν, να υπάρξει παράταση στη διάρκεια των εκπτώσεων αλλά παράλληλα να υπάρξει ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού.

Τέλος σχολίασε την απόσυρση της υφασμάτινης μάσκας στην Αυστρία λέγοντας ότι «η απλή χειρουργική προστατεύει 45%» ενώ στη συνέχεια πρότεινε για μεγαλύτερη προστασία τη χρήση δύο μασκών ταυτόχρονα, λέγοντας ότι όλες οι μάσκες προστατεύουν ως ένα ποσοστό, ειδικά αν τις φοράμε όλοι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.