Αυτό είναι το μέτρο-φωτιά για να εξαφανιστούν οι εικόνες συνωστισμού

Αυτό είναι το μέτρο-φωτιά για να εξαφανιστούν οι εικόνες συνωστισμού

Η κυβέρνηση εξετάζει ψώνια με χρονόμετρο.

Δραστικά μέτρα για να καταπολεμηθούν οι εικόνες ντροπής άκρατου συνωστισμού το Σαββατοκύριακο, στους εμπορικούς δρόμους από τα καταστήματα, μελετάει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1. «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε ένα από αυτά, το οποίο θα εφαρμόζει αγορές με χρονόμετρο.

Συγκεκριμένα ο κος Σταμπουλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο στο οποίο θα ελέγχεται πλήρως ο χρόνος που ξοδεύουν οι πολίτες για τις αγορές τους μέσω μίας εφαρμογής στην πλατφόρμα e-katanalotis.

Ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει καθ’ όλη τη διάρκεια των αγορών του ένα χρονόμετρο που θα του υπενθυμίζει πόσος χρόνος του απομένει, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το φαινόμενο των πολλαπλών συνεχόμενων sms.

Μέχρι τώρα μπορούσε ο πολίτης να διαγράφει ένα μήνυμα που απέστειλε και να ανανεώνει με νέο μήνυμα τον χρόνο αγορών του χωρίς να υπάρχει κάποιος κόφτης.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που παραδέχτηκε ο ΓΓ Εμπορίου είναι στη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών από μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών μεγαλύτερης ηλικίας.

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος. Αντιθέτως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφεύγει. Έχουμε πατριωτικό καθήκον να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τους μεγαλύτερους, τις ευπαθείς ομάδες», ζήτησε μεταξύ άλλων ο κος Σταμπουλίδης από τους πολίτες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.