Να πούμε μια αλήθεια γι’ αυτή την εικόνα ακραίου συνωστισμού στην Ερμού που δεν λέει κανείς;

Να πούμε μια αλήθεια γι' αυτή την εικόνα ακραίου συνωστισμού στην Ερμού που δεν λέει κανείς;

Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ σαφής κατά την περίοδο του δεύτερου κύματος: παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε εδώ και περισσότερους από 2.5 μήνες σε καθεστώς καραντίνας, τα νούμερα σε ημερήσια κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους παραμένουν πολύ υψηλά.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας, συσκέπτεται συνεχώς με τους εμπειρογνώμονες προκειμένου να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερες αποφάσεις για ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

Ωστόσο, το τελευταίο μέτρο- το τελευταίο «θετικό», τρόπον τινά, μέτρο- φαίνεται με το καλημέρα πως θα οδηγήσει σε τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων μετά από 20 μέρες.

Σε ποιο αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως άνοιξαν τα καταστήματα. Οι κυβερνώντες αποφάσισαν να σηκώσουν τα ρολά, ούτως ώστε να τονωθεί η οικονομία που εδώ και έναν χρόνο έχει κατακρημνιστεί και χιλιάδες επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια.

Κι αυτό, φυσικά, είναι σεβαστό- τι καλύτερο από το να προσπαθείς να «μπουστάρεις» οικονομικά όσους το έχουν ανάγκη;

Όμως, από την άλλη, λένε πως εξεπλάγησαν από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην Ερμού στην Αθήνα και στην Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη- εικόνες σαν την ακόλουθη:

Να πούμε μια αλήθεια γι' αυτή την εικόνα ακραίου συνωστισμού στην Ερμού που δεν λέει κανείς;

Οι λοιμωξιολόγοι, λέει, είναι προβληματισμένοι και εκφράζουν ήδη τις έντονες ανησυχίες τους γι’ αυτό που είδαν. Όμως, αλήθεια, τι περίμεναν να γίνει;

Να μείνει μέσα ο κόσμος που ασφυκτιά στο σπίτι του επί τριμήνου σχεδόν; Την στιγμή, μάλιστα, που πλέον- με τα καταστήματα ανοιχτά- είναι και απολύτως νόμιμα;

Πρέπει να καταλάβουν άπαντες πως και ανοιχτή οικονομία και «εγκράτεια» και περιορισμός των κρουσμάτων ΔΕΝ συμβαδίζουν.

Μέχρι να γίνει αυτό, θα συνεχίζουν οι «έντονοι προβληματισμοί για τις εικόνες συνωστισμού»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.