Άσχημη εξέλιξη: Στα πόσα κρούσματα κλείνουν ξανά όλα και πάμε σε σκληρό lockdown

«Μόνο με σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου θα πέσουν τα κρούσματα»

Αυτήν τη φορά δε θα καθυστερήσει η απόφαση.

H επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star, Κ. Μακρή, έδωσε το ρεπορτάζ της στο δελτίο του σταθμού, από την κλειστή σύσκεψη των επιδημιολόγων που έγινε χτες.

Στη σύσκεψη οι ειδικοί έβαλαν κάτω όλα τα σενάρια και ακόμα και με προσοχή των πολιτών, το κρύο, τα ανοιχτά καταστήματα και οι μεταλλάξεις του ιού τους κάνουν να ανησυχούν.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον αριθμό «κλειδί», των κρουσμάτων, τον οποίο πρέπει να αποφύγει η Ελλάδα για να μην ξαναμπεί στο σκληρό lockdown με κλειστές όλες τις δραστηριότητες και τους εμπορικούς κλάδους.

«Θα φτάσουμε σε 10 – 15 ημέρες στα 650- 700 κρούσματα. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και πάμε στα 800, θα είναι “πορτοκαλί” συναγερμός. Στα 1.000 κρούσματα θα χτυπήσει “κόκκινος” συναγερμός και θα αρχίσουν να κλείνουν δραστηριότητες»

Η ρεπόρτερ του πολιτικού ρεπορτάζ διευκρίνισε ότι αυτήν τη φορά δε θα υπάρχει το περιθώριο της καθυστέρησης, με τα κρούσματα να φτάνουν τα 2.000 ανά ημέρα για να αποφασιστεί ένα νέο lockdown και ο βασικός λόγος είναι η τωρινή πληρότητα των ΜΕΘ.

«Τον Νοέμβριο που μπήκαμε στο lockdown, μέσα σε ένα μήνα οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν από 95 σε 608. Τώρα ξεκινάμε με 293 πολίτες στις εντατικές. Άρα, τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα, γι’ αυτό και θα κινηθούν αστραπιαία» επισήμανε η Κ. Μακρή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.