Ο Τσιόδρας σπάει τη σιωπή του: Eίναι καλά και φοράει τη μάσκα ως 18 ώρες τη μέρα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εξηγεί γιατί ο ιός ήρθε για να μείνει.
«Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή...»: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτήν την φράση Τσιόδρα

Τέλος στην παραφιλολογία και τις θεωρίες συνωμοσίας ότι μετά τον εμβολιασμό του έχει εξαφανιστεί από τα κοινά και κυκλοφορούν μόνο φωτογραφίες του, έβαλε ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στο webinar «COVID-19 Vaccines-Moving Forward» του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί είναι ο σωστός τρόπος για να απαλλαγούμε από τις μάσκες ενώ έδειξε να καταλαβαίνει την κούραση του κόσμου από τα συνεχή μέτρα.

Παρόλα αυτά δήλωσε ότι «Είναι δύσκολη η μάσκα. Εγώ τη φοράω από 16 έως 18 ώρες τη μέρα. Τη φοράω στο Υπουργείο ή όπου αλλού βρεθώ», εξηγώντας ότι στην Ελλάδα είναι υψηλό το ποσοστό που λέει ναι στους εμβολιασμούς, το οποίο φτάνει στο 72%.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του ιού και πώς θα προσαρμοστεί το εμβόλιο στα νέα στελέχη: «Ίσως μπούμε σε μια κατάσταση, στην οποία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, θα εξετάζουμε κάθε χρόνο τον ιό για μεταλλάξεις, με ένα δίκτυο αντίστοιχο με της γρίπης, και θα εκδίδουμε οδηγίες για το πώς θα κατασκευάζεται κάθε χρόνο το εμβόλιο».

Όπως ήταν αναμενόμενο κλήθηκε να απαντήσει και για το μείζον θέμα μετά τους εμβολιασμούς. Την ανοσία, δηληδή, του πληθυσμού αλλά και τη διάρκεία της: «Για το εμβόλιο μιλούν για ένα ή δύο χρόνια ανοσίας. Δεν ξέρουμε ποια είναι η ακριβής αλήθεια θα την μάθουμε στο μέλλον. Αυτό που παίρνουμε τώρα ως δεδομένο είναι ότι η ανοσία στον κορονοϊό αυτόν καθ’ αυτόν, σε αρκετά μεγάλες μελέτες, φαίνεται ότι κρατάει τουλάχιστον ένα 8μηνο και με βάση τη λειτουργική ανοσία ίσως και να κρατάει και αρκετά χρόνια».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ