Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά το άνοιγμα των χιονοδρομικών

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά το άνοιγμα των χιονοδρομικών

Στόχος της κυβέρνησης να αποτρέψει τις εκτός ελέγχου μετακινήσεις.

Στο σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι εξαιρετικά πιθανό να επιτραπεί και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Το μεγάλο ζήτημα που θα δημιουργηθεί σε αυτή την περίπτωση είναι οι μετακινήσεις εκτός νομών. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα η μετακίνηση από νομό σε νομό σε επιτρέπεται πλην εξαιρέσεων.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει τις άσκοπες μετακινήσεις εκτός νομού.

Γι’ αυτό τον λόγο το υπουργείο ανάπτυξης προσανατολίζεται στο να προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο επαναλειτουργίας χωρίς να γίνουν ξέφρενες μετακινήσεις. Το υπουργείο, συγκεκριμένα, θα ζητήσει να υπάρχει μια ειδική ρήτρα: οι μετακινήσεις εκτός νομού για επίσκεψη σε χιονοδρομικό να επιτρέπονται μόνο με την επίδειξη κράτησης (ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος).

Προκειμένου αυτή η ρήτρα να μη λειτουργήσει αποτρεπτικά για μονοήμερες αποδράσεις, ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνονται δεκτά και άλλα αποδεικτικά έγγραφα, όπως για παράδειγμα η online κράτηση για ενοικίαση εξοπλισμού, όπου αυτό είναι δυνατό.

Θυμίζουμε ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση για εργασία, για λόγους υγείας, για μετάβαση σε τελετή και για επικοινωνία τέκνων με τους γονείς εφόσον το ζευγάρι έχει χωρίσει ή είναι σε διάσταση. Ακόμη εξαιρούνται οι περιπτώσεις μετάβασης στον τόπο μόνιμης κατοικίας και η μετακίνηση φοιτητών με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.