Η ημερομηνία – κλειδί για το άνοιγμα της εστίασης

Η ημερομηνία - κλειδί για το άνοιγμα της εστίασης

Πότε αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Σχεδόν τρεις μήνες παραμένει κλειστός ο κλάδος της εστίασης κατά το δεύτερο lockdown. Τα περισσότερα καταστήματα στον συγκεκριμένο κλάδο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ενώ όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες πολλές επιχειρήσεις μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης πίστευαν ότι με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η κυβέρνηση θα αποφάσιζε και το άνοιγμα της εστίασης. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη απογοητεύοντας το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγελματιών του χώρου.

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετράμε αντίστροφα για μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Το άνοιγμα των καταστημάτων αποτελεί το πρώτο μεγάλο τεστ για το άνοιγμα και των υπόλοιπων κλάδων. Όπως έχει τονιστεί πολλές φορές οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα με την εβδομάδα. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού στα μαγαζιά, τότε δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανο τα καταστήματα να κλείσουν και πάλι.

Από εκεί και πέρα θα μπουν σταδιακά στο κάδρο και άλλες δραστηριότητες. Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου κι αν όλα πάνε καλά θα είναι δυνατόν να εξεταστεί το άνοιγμα από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για τα καταστήματα ΠΡΟΠΟ, τα τατουάζ, το κυνήγι και το ψάρεμα. Στην συνέχεια, σύμφωνα με το STAR, την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου με την συμπλήρωση δυο εβδομάδων από το άνοιγμα των δημοτικών, θα εξεταστεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Σειρά για άνοιγμα θα πάρουν από τις 8 Φεβρουαρίου και μετά τα χιονοδρομικά κέντρα με αυστηρά ωστόσο, μέτρα. Όσον αφορά την εστίαση το τοπίο παραμένει θολό. Σύμφωνα με το Star, το καλύτερο σενάριο αναφέρει ότι η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει στις 15 Μαρτίου, σε δύο περίπου μήνες από σήμερα.

Αν τελικά γίνει αυτό τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Όπως και το φθινόπωρο έτσι και τώρα θα προκριθεί λύση για άνοιγμα μόνο στους εξωτερικούς χώρους με θερμάστρες αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Φυσικά όλα αυτά θα ισχύσουν να δεν υπάρξει νέα έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Μην ξεχνάμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία που ζορίζονται απίστευτα από την σφοδρότητα του νέου κύματος του ιού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.