Κλείνουν ξανά τα σχολεία…

Ανοίγουν τα σχολεία: Η Δανία δείχνει τον τρόπο στην Ελλάδα για το πώς πρέπει να γίνει

Δεν υπάρχει ησυχία.

Είναι ένα από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των εμπειρογνωμόνων: με τον κορωνοϊό να «τσακίζει» τη μία χώρα μετά την άλλη και να τις αναγκάζει σχεδόν όλες να μπουν  σε καθεστώς lockdown, το πρόβλημα του τι γίνεται με τα σχολεία παραμένει δυσεπίλυτο.

Στην Ελλάδα- όπως συμβαίνει, φυσικά, σχεδόν σε σύσσωμο τον πλανήτη- για μεγάλο διάστημα επελέγη η λύση της τηλεκπαίδευσης, με τους μαθητές να κάνουν μαθήματα μέσω υπολογιστή και να μη χρειάζεται η φυσική τους παρουσίας στα σχολεία.

Από τις 11 Γενάρη, όμως, και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να βελτιώνονται, τα παιδιά του δημοτικού επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, ενώ υπάρχει και πλάνο κάτι αντίστοιχο να γίνει τόσο για τα γυμνάσια όσο και για τα λύκεια.

Πάνω, όμως, που οι μαθητές… βρήκαν ρυθμό, σε ορισμένες περιοχές θ’ αναγκαστούν να απέχουν εκ νέου από τις τάξεις- μόνο που αυτή τη φορά ο «υπαίτιος» δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά ο παγετός!

Πιο συγκεκριμένα, ο «Λέανδρος» με τις χαμηλότατες θερμοκρασίες του έχει «χτυπήσει» σφόδρα τη Δυτική Μακεδονία. Γι’ αυτό, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά καθώς επίσης και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίουθα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστοί θα είναι και οι παιδικοί σταθμοί, μιας και ο φόβος είναι μεγάλος.

Μετά τον κορωνοϊό, λοιπόν, ο «Λέανδρος». Και η δύσκολη σχολική χρονιά για τα παιδιά συνεχίζεται μετά κόπων και βασάνων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα κατάφερε ο Λιάγκας: To νέο του κορμί με μαγιώ κλείνει στόματα (Pic)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.