Άρση Lockdown: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια

Η ώρα των σχολείων: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια

Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας έχει αλλάξει το κλίμα της τελευταίες μέρες στις τάξεις κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.

Πλέον επικρατεί αισιοδοξία ότι η χώρα δεν θα χτυπηθεί από το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, καθώς τα δύσκολα έχουν περάσει. Η τήρηση των μέτρων από την πλευρά των πολιτών και οι εμβολιασμοί που θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι ο εφιάλτης πλησιάζει στο τέλος του.

Αν μάλιστα τα κρούσματα δεν ανέβουν πάνω από 10% με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τότε τις επόμενες μέρες θα δούμε και σταδιακό άνοιγμα της υπόλοιπης οικονομίας.

Οι λοιμωξιολόγοι μετά από μια εβδομάδα θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνη τη χρονική στιγμή και θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Κάποιοι όμως δεν αποκλείουν και την 25η Ιανουαρίου καθώς θέτουν ως στόχο το άνοιγμα και της εστίασης την 1/2. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα 25/1 ή 1 / 2 το κουδούνι θα ακουστεί ξανά σε γυμνάσια και λύκεια και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.