Ανακοινώνεται σήμερα: Το νέο μέτρο χρονικού περιορισμού που αλλάζει τα δεδομένα

Ανακοινώνεται σήμερα: Το νέο μέτρο χρονικού περιορισμού που αλλάζει τα δεδομένα

Η ώρα των ανακοινώσεων των νέων μέτρων έχει φτάσει.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων οι κυβερνητικές αποφάσεις θα λαμβάνονται εβδομάδα με την εβδομάδα και με βάση των επιστημονικά δεδομένα.

Αυτό που φαίνεται ότι έχει κλειδώσει είναι το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου. Το click away που έγινε κατά την περίοδο των γιορτών χαρακτηρίστηκε επιτυχημένο μέτρο, ωστόσο αυτή τη φορά οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με άλλον τρόπο.

Αυτό που απομένει πλέον είναι οι επιστήμονες στη συνεδρίαση της Παρασκευής να ανάψουν το πράσινο φως.

Η πρόταση που εξετάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με click away και click in shop. Μάλιστα για να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις οι καταναλωτές θα στέλνουν SMS με τον κωδικό 2.

Αφού στείλουν το μήνυμα, θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να έχουν πάει στο ραντεβού τους με τον καταστηματάρχη. Τα ραντεβού θα είναι καταγεγραμμένα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα καταστήματα θα μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά που είναι κάθε κατάστημα.

Με τη μέθοδο click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να κλείνει τηλεφωνικά ή διαδικτυακά ραντεβού για την επίσκεψή του στο κατάστημα σε προκαθορισμένη ώρα, να διαλέγει το προϊόν που τον ενδιαφέρει εκεί, να το δοκιμάζει εφόσον επιθυμεί και να το πληρώνει εντός του καταστήματος. Θα ισχύει και σε αυτή την περίπτωση η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 με το ραντεβού από το κατάστημα προκειμένου να μπορέσει να μεταβεί εκεί ο καταναλωτής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για οριζόντιο άνοιγμα των καταστημάτων που σημαίνει ότι θα ανοίξουν και αυτά που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτά τα μέτρα λαμβάνονται από την κυβέρνηση προκειμένου να τονωθεί η αγορά αφού βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.