Πόσοι Έλληνες θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού

Εμβόλιο Pfizer: Πόσες παρενέργειες καταγράφηκαν μετά από 1.000.000 εμβολιασμούς

Τι δείχνουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης.

Στον αστεριμό του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης. Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Σωτήρη Τσιόδρα να είναι από τους πρώτους που έλαβαν την πρώτη δόση.

Όπως φαίνεται η πλειοψηφία των Ελλήνων προτίθεται να κάνει το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο σχεδόν το 70% του ελληνικού πληθυσμού σύμφωνα με όσα έχουν πει μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Τι ποσοστό των Ελλήνων προτίθεται να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊο;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον ALPHA, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο να εμβολιαστεί. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε το 46,9% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται», το 23,2% «ναι, αργότερα», το 19,8 «σίγουρα όχι» και το 6,7% «μάλλον όχι».

Στο ερώτημα για το πότε θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 29,8% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί έως το καλοκαίρι, το 29,3% έως το τέλος του 2021. Το 16,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το 2022 θα επιστρέψει η κανονικότητα, το 9,8% αργότερα και το 8,4% το Πάσχα.

Ένα ακόμη εύρημα είναι ότι πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοϊού. Οι θετικές γνώμες φτάνουν το 53%, ενώ οι αρνητικές το 46%.

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων η θετική αξιολόγηση των πολιτών φτάνει στο 52,4%, ενώ η αρνητική στο 44,4%. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20%. Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων είναι τα εξής: ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3,8%, ΜέΡΑ 25 2%, Άλλο κόμμα 4,1%, Άκυρο-Λευκό 3,9%, Δεν θα ψηφίσω 3,9%, Δεν έχω αποφασίσει 12,2%.

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την 4ετία ή να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, το 74,6% θέλει εξάντληση της 4ετίας, το 15,3% εκλογές μέσα στο 2021 και το 6,3% πρόωρες εκλογές το 2022.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.