Πρόεδρος παιδιάτρων: «Θα γίνει χαμός από τις ιώσεις με τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία»

Πρόεδρος παιδιάτρων: «Θα γίνει χαμός από τις ιώσεις με τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία»

Ο πρόεδρος των παιδιάτρων προειδοποιεί για τους κινδύνους της απόφασης να ανοίξουν με αυτόν το τρόπο τα σχολεία.

Μια σημαντική συνέντευξη που ρίχνει φως σε όλους τους κινδύνους του ανοίγματος των σχολείων με αυτόν τον τρόπο μέσα στον χειμώνα, έδωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας.

Ο κύριος Νταλούκας επεσήμανε τον «χαμό» που μπορεί να προκαλέσει ένα άνοιγμα σχολείων με ανοιχτά παράθυρα και κουβέρτες, στην καρδιά του χειμώνα, με τον Φεβρουάριο να είναι ο μήνας με την έξαρση στις ιώσεις. Ιώσεις που θα μεταφέρουν οι μαθητές στα σπίτια τους και στους ηλικιωμένους ή τις άλλες ευπαθείς ομάδες συγκατοίκων τους.

«Αν κάποιο παιδί παρουσιάσει πυρετό, βήχα, διάρροια ή άλλα συμπτώματα ίωσης, οι γονείς ή θα το φέρουν σε εμάς, για να το εξετάσουμε ή θα ζητήσουν από εμάς πληροφορίες μέσω τηλεφώνου. Εμείς, αναγκαστικά θα τους συστήσουμε να κάνει το παιδί τεστ για κορωνοϊό σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, ώστε να μην πληρώσουν χρήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι στα νοσοκομεία να γίνει “χαμός”, αλλά και να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοι παιδίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, είναι ανεμβολίαστοι»

«Το ζητήσαμε εγγράφως και ούτε τηλέφωνο δε μας πήρανε. Δυστυχώς, τα μέτρα που έλαβαν για τα σχολεία στηρίχθηκαν σε… πρακτικές της γειτονιάς. Χρησιμοποιώ σκληρό όρο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιθανό να υπήρχαν άλλες αδυναμίες, που δεν κατέστησαν εφικτή την εξυπηρέτηση των προτάσεων των σοβαρών φορέων. Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα είχαμε σχεδόν μηδενικές λοιμώξεις στα παιδιά, επειδή δεν υπήρχε συγχρωτισμός. Τώρα φοβάμαι ότι οι ιοί που δεν μπόρεσαν να εκτονωθούν, με το άνοιγμα των σχολείων και το συγχρωτισμό θα κάνουν ένα… μπραφ και θα γίνει χαμός, Θα κινδυνεύσουν και συνάδελφοι, οι οποίοι είναι κάποιας ηλικίας και ανεμβολίαστοι και δεν μπορούν, βέβαια, να αρνηθούν την περίθαλψη των παιδιών»

«Παράλληλα, είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, σε περίπτωση που τα παιδιά μένουν στο ίδιο σπίτι με ηλικιωμένους και άλλα άτομα ευπαθών ομάδων», τονίζει ο κ. Νταλούκας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.