Έσπασε στη συνέντευξη: Το κλάμα του Βασίλη Κικίλια για τους υγειονομικούς

Έσπασε στη συνέντευξη: Το κλάμα του Βασίλη Κικίλια για τους υγειονομικούς

Η συγκινησιακά φορτισμένη συνέντευξη του υπουργού υγείας.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή Special Report του ANT1 o υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης για τους 10 μήνες της πανδημίας και τον τρόπο που τους βίωσε ο ίδιος και η κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία έγινε στους χώρους του νοσοκομείου Σωτηρία, ο υπουργός φάνηκε σε αρκετές στιγμές συναισθηματικά φορτισμένος. Ιδιαίτερα στα σημεία που ερωτήθηκε για τους υγειονομικούς εργαζομένους και τις προσπάθειές τους όλους αυτούς τους μήνες.

Ο Βασίλης Κικίλιας τους ευχαρίστησε για τις πολύμηνες μάχες τους με τον κορωνοϊό, την αυταπάρνησή τους ενώ πρόσθεσε ότι «Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς, τους ανθρώπους που φυλάνε τα νοσοκομεία, με τους διοικητικούς». Στο τέλος αυτής της δήλωσης ο υπουργός έσπασε κλαίγοντας κάτω από τη μάσκα του ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστικούς όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Ευχαρίστησε μάλιστα ξεχωριστά τον Σωτήρη Τσιόδρα για όλα όσα έχει προσφέρει τόσους μήνες ως στενός του συνεργάτης, ενώ πρόσθεσε ότι τον αναφέρει τιμητικά και στο πρόσωπό του χιλιάδες άλλους που δουλεύουν με αυταπάρνηση στον χώρο της υγείας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε την εισήγησή του στον πρωθυπουργό για την οικονομική στήριξη των υγειονομικών ενώ απάντησε και στο ερώτημα για τον ανασχηματισμό που τον βρήκε ακλόνητο στη θέση του δηλώνοντας ότι «είναι λογικό για έναν υπουργό που έχει ξεκινήσει κάτι και με αυτά τα αποτελέσματα μέσα σε μια κρίση, να μένει έως το τέλος στη θέση του».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.