Δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορωνοϊό: «Κρίσιμοι οι επόμενοι 3 μήνες»

Το πρώτο πολύ θετικό νέο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι γεγονός

Ο κορωνοϊός θα μας κρατά σε επαγρύπνηση για καιρό ακόμη.

Χαμηλούς τόνους ως προς την άρση των υφιστάμενων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού κρατά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι είναι αισιόδοξο μήνυμα το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Τόνισε μάλιστα ότι για το επόμενο άνοιγμα προτεραιότητα έχει η τρίτη τάξη του λυκείου. Μην ξεχνάμε ότι κατά το πρώτο κύμα του ιού την άνοιξη, η τελευταία τάξη του λυκείου ήταν και η πρώτη που επέστρεψε στα θρανία, νωρίτερα από τις άλλες βαθμίδες.

«Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού» σημείωσε σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όσον αφορά το ζήτημα των εμβολιασμών, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι μέχρι την Κυριακή είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου 44.000 άνθρωποι. Συμπλήρωσα μάλιστα ότι μέχρι στον Ιανουάριου αναμένονται άλλες 430.000 δόσεις με προοπτική να εμβολιαστούν άλλοι 220.000 πολίτες.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς, από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το σενάριο η Ελλάδα να παραλάβει και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμβόλια, όπως έκανε η Γερμανία, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια. Δε μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες».

Παράλληλα, για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται, ανέφερε πως «όποιος εμβολιάζεται αυτόματα το σύστημα του δίνει το ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε 21 μέρες». «Η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της. Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%« τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για το θέμα των εμβολιασμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.