Κορωνοϊός: Τριπλασιασμός του ιικού φορτίου στην Αττική – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Ζορίζει όλο και περισσότερο η κατάσταση.
«Μόνο με σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου θα πέσουν τα κρούσματα»

Σε συναγερμό βρίσκονται η κυβέρνηση και οι αρχές για την αντιμετώπιση του νέου κύματος του κορωνοϊού. Όπως μαρτυρά και η εμπειρία άλλων χωρών στην Ευρώπη το τρίτο κύμα του φονικού είναι σφοδρότερο με τις πλέον ισχυρές να μπαίνουν και πάλι σε καθεστώς lockdown η μία μετά την άλλη.

Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία από τις 7 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου τουλάχιστον αφού ουδείς γνωρίζει πότε θα αρθούν τα υφιστάμενα μέτρα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων τα δεδομένα θα εξετάζονται εβδομάδα εβδομάδα και θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Όσον αφορά τους αριθμούς της πανδημίας στην Ελλάδα, τα νέα κρούσματα είναι κοντά στα 1.000 ωστόσο τετραψήφιος αριθμός έχει να σημειωθεί αρκετό καιρό. Σε αυτό παίζει ρόλο και ο μειωμένος αριθμός των τεστ που έχουν γίνει λόγω και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί της Αττικής.

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφερειακή ενότητα της Ελλάδας δίνει καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάποιες φορές ακόμη και διπλάσιο από τον αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης με τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκια.

Τα λύματα της Αττικής δείχνουν τριπλασιασμό του ιικού φορτίου, γεγονός που δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό. Μην ξεχνάμε ότι οι επιστήμονες αναμένουν και μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας που παρατηρήθηκε την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Μην ξεχνάμε ότι επιτράπηκαν οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι με ανώτατο όριο τα 9 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Δάφνη, Γαλάτσι, Υμηττός, Ζωγράφου, Καισαριανή, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα είναι οι περιοχές της Αθήνας που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε η παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Δυτική Αττική. Δεν αποκλείεται μάλιστα με τα νέα δεδομένα να υπάρξουν περιορισμοί και σε άλλους δήμους της Αττικής όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ