Μετά τους γιατρούς: Αυτή είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Άμεση εισαγωγή επιπλέον εμβολίων για να αντιμετωπιστεί η γρίπη

Αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο

Ο εμβολιασμός συνεχίζεται στη χώρα μας και αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς τις επόμενες εβδομάδες. Η έγκριση του εμβολίου της Moderna, αλλά και άλλων 2 εμβολίων το προσεχές διάστημα αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια εμβολιασμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα μπορεί να εμβολιάσει έως και 2 εκατομμύρια πολίτες τον μήνα, αρκεί φυσικά να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.

Το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο βασίζεται ασφαλώς στις προτάσεις των επιστημόνων δίνει προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες.

Έτσι, από αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τα άτομα που έχουν μπει στο 70ο έτος της ηλικίας τους.

Στη συνέχεια όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο θέμα» θα ακολουθήσουν με σειρά οι μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαιρόμενοι, ογκολογικοί ασθενείς, καρδιοπαθείς, υπερτασικοί και διαβητικοί.

Για τους παχύσαρκους (η παχυσαρκία θεωρείται από τα πιο βασικά υποκείμενα νοσήματα) δεν υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη αυτή τη στιγμή.

Υπάρχει αντίθετα πρόβλεψη για την πρώτη επαγγελματική ομάδα που θα εμβολιαστεί μετά τους υγειονομικούς και αυτή θα είναι οι εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.