Δύο μήνες lockdown στα σκουπίδια: «2.000 κρούσματα στο τέλος Φεβρουαρίου»

Δύο μήνες lockdown στα σκουπίδια: «2.000 κρούσματα στο τέλος Φεβρουαρίου»

Η πρόβλεψη του καθηγητή που μηδενίζει τις προσπάθειες της καραντίνας.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open και έκανε μία πρόβλεψη άκρως απαισιόδοξη που φτάνει μέχρι και το μπλοκάρισμα του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων σε πρώτη φάση και του λιανεμπορίου με την μορφή του click away θα οδηγήσει μαθηματικά σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε το μαθηματικό του μοντέλο, το οποίο δεν έχει κάνει λάθος μέχρι σήμερα, προβλέπει ότι στο τέλος του Φεβρουαρίου, αν ισχύσουν οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο, τα κρούσματα θα φτάνουν τα 2000 την ημέρα οδηγώντας το ΕΣΥ σε πλήρη μπλοκάρισμα.

Ο ίδιος κάνει μία πρόταση για υπομονή κάποιες ημέρες προτείνοντας μία άλλη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων: «Από την πλευρά το υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές».

Για το λιανεμπόριο προέβλεψε δύο σενάρια. Στο πρώτο ανοίγει το λιανεμπόριο σύντομα, με τη μέθοδο του click away και αυτό οδηγεί με βεβαιότητα σε λύση «ακορντεόν», να ανοίγει και να κλείνει διαρκώς δηλαδή ανάλογα τα κρούσματα. Στο δεύτερο σενάριο υπάρχει υπομονή και το λιανεμπόριο θα ανοίξει μία και καλή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.