Κάθετα αντίθετος: Αυτό είναι το μέτρο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωτήρη Τσιόδρα

Γιατί ο Τσιόδρας πρέπει να βγει και να μιλήσει

Μια απόφαση της κυβέρνησης που βρίσκει αντίθετο τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Πίσω από τα φώτα παραμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μπορεί να μην συμμετέχει στις τακτικές ενημερώσεις για την πανδημία στη χώρα μας ωστόσο συμμετέχει στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Όπως φαίνεται όμως έχει αρκετά σημεία που διαφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα των επιστημόνων προτείνει μέτρα αλλά οι τελικές αποφάσεις ανήκουν πάντοτε στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα επανεκκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες. Στην τρίτη λυκείου μάλιστα ανακοινώθηκε ότι η ύλη των πανελλήνιων εξετάσεων θα μειωθεί.

Όσο κι αν φαίνεται απίθανο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν γνώριζε τίποτα για τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος δε ρωτήθηκε ποτέ για μία τόσο σημαντική απόφαση όπως τα άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίζεται προβληματισμένος από τα όσα γίνονται και τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνονται, χωρίς ο ίδιος και η ομάδα των επιστημόνων να έχουν γνώση. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για άνθρωπο που ξεχώρισε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας με το μειλίχιο ύφος του και τις αναφορές του σε ευαίσθητα θέματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.