Το κρίσιμο δεκαήμερο για την επιβολή νέων μέτρων και ο φόβος της Αττικής

Το κρίσιμο δεκαήμερο για την επιβολή νέων μέτρων και ο φόβος της Αττικής

Τι είναι αυτό που τρομάζει την κυβέρνηση.

Σε καθεστώς νέου αυστηρού Lockdown είναι η Ελλάδα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Σάββατο ο Στέλιος Πέτσας το click away καταργείται ενώ κλείνουν και πάλι κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής αλλά και κάποια καταστήματα που είχαν ανοίξει την περίοδο των γιορτών.

Όπως τονίζουν και οι επιστήμονες αυτό που οδήγησε στην επιβολή των μέτρων είναι η εικόνα του συστήματος υγείας. Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι λιγότερα (με σαφώς λιγότερα τεστ), ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι υψηλός και παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία.

Δείτε ακόμα: Χαμός στο Survivor: Απαράδεκτες βρισιές Ταραμπάνκο στον Πάνο Καλλίδη (Vid)

Μην ξεχνάμε ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη με τρίτο κύμα του ιού, όπως γίνεται άλλωστε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ήδη το βράδυ της Κυριακής γνωστοποιήθηκαν τα 4 πρώτα κρούσματα κορωνοϊού με την βρετανική μετάλλαξη που θεωρείται πιο μεταδοτική.

Αυτό που τρομάζει την κυβέρνηση είναι οι αριθμοί της περιφερειακής ενότητας Αττικής.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα που ανακοινώνονταν ήταν λίγα, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας έδινε διαρκώς τριψήφια νούμερα. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι «φοβόμαστε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρξε μια τεράστια διασπορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως φοβόμαστε για το τι γίνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

«Ξέρετε ότι όταν ένας διασπείρεται διασπείρεται βουβά. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι κάτω από τα ραντάρ της επιδημιολογίας, κι ό,τι βλέπουμε το βλέπουμε 15 μέρες μετά. Φοβόμαστε λοιπόν τις επόμενες ήμερες τι θα δούμε στα μέσα Ιανουαρίου, αν όντως έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά υπάρχει κίνδυνος επιδημικής έκρηξης και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα την αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Σύψας υπογραμμίζοντας ότι «δέκα μέρες μετά την Πρωτοχρονιά θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα και ιδίως τι γίνεται στο λεκανοπέδιο».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η προσοχή της κυβέρνησης επικεντρώνεται σε πέντε περιοχές της Αθήνας όπου παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φόρτιο. Πρόκεται για τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο, το Περιστέρι, το Ίλιον και το Μενίδι.

Σε αυτές τις περιοχές θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Οι Αρχές θα διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να τηρούνται οι περιορισμοί που έχουν αποφασιστεί και ιδιαίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.