Ξεχάστε την 11η Ιανουαρίου: Αυτή την ημερομηνία εξετάζει για την άρση του lockdown η κυβέρνηση

Ο κύβος ερρίφθη: Αυτή είναι η τελική απόφαση για την άρση του lockdown

Έχουμε ακόμα δρόμο...

Ήταν πιο αναμενόμενο κι από την… έλευση του νέου χρόνου. Άπαντες το γνώριζαν, έστω κι αν δεν τολμούσαν να το παραδεχτούν δημοσίως: το μερικό, έστω, άνοιγμα των Χριστουγέννων θα οδηγούσε αμέσως μετά την πρωτοχρονιά σε νέα παράταση του lockdown στη χώρα μας.

Όπερ και εγένετο: σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η καραντίνα παρατείνεται έως και τις 11 Ιανουαρίου, με αυστηρότερα, μάλιστα, μέτρα, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Στόχος των εμπειρογνωμόνων είναι, ει δυνατόν, να επιτραπεί το άνοιγμα των σχολείων στις 11 του τρέχοντος μηνός.

Ωστόσο, με τα νούμερα ιδίως σε θανάτους και διασωληνωμένους να παραμένουν αρκετά υψηλά παρά τους περιορισμούς του τελευταίου διμήνου, οι πιθανότητες ν’ αρθεί το lockdown στα μέσα Γενάρη, όπως φημολογείται, είναι ελάχιστες- αν, δηλαδή, δεν υπάρξει εκκωφαντική αλλαγή στα νούμερα στο εγγύς μέλλον.

Όπως μαθαίνει το instanews.gr, η κυβέρνηση έχει στοχεύσει το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη. Εκεί θα παρατηρηθεί το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και θα παρθούν όποιες αποφάσεις είναι να παρθούν.

Τι σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο αυτό; Πως κατά πάσα πιθανότητα θα «φάμε» και όλο τον Γενάρη μέσα, με την προσοχή να στρέφεται στις αρχές Φλεβάρη.

Αν η κατάσταση παρουσιάσει σημαντική βελτίωση μέχρι τότε, θα δοθεί το πράσινο φως για την σταδιακή (έχει σημασία, δε μιλάμε για ολική με τη μία) άρση του lockdown.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει παράταση στην… παράταση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.