Οι πιο κρίσιμες ημέρες του δεύτερου κύματος: Οι δύο μέρες που θα κρίνουν τα πάντα

Καμία σχέση με το πρώτο: Οι 4 σημαντικές αλλαγές στο νέο lockdown που ανακοινώνεται

Τι θα δείξουν τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Οι δύο τελευταίες ημέρες του έτους είσαι ίσως οι πιο σημαντικές για την πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας καθώς θα δείξουν τις τάσεις μετά από σχεδόν δύο μήνες lockdown.

Aυτό τόνισε ο καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ethnos.gr.

Ο καθηγητής δήλωσε ανήσυχος και τόνισε ότι περιμένει μία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στην Αθήνα και την Αττική θα είναι πολύ σημαντικά για την πορεία της νόσου στην περιοχή. Αν δεν υπάρξει μείωση αυτές τις δύο μέρες, θα αποτελέσει για εμάς αρχή ανησυχίας. Προσωπικά για την Αθήνα δε βλέπω μείωση και πιστεύω ότι θα πάει αυξητικά. Αυτό οφείλεται στην έντονη κινητικότητα για lockdown αυτής της περιόδου, αλλά και στον καιρό που θα σφίξει και θα μείνουμε περισσότερο μέσα».

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Αττική υπήρξαν 327 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το υπολογιστικό μοντέλο του κ. Σαρηγιάννη είχε προβλέψει για τη συγκεκριμένη ημέρα 268 κρούσματα. Μπορεί να μην είναι τρομακτικά μεγάλη διαφορά υπό κανονικές συνθήκες, όμως μετά από 2 μήνες lockdown είναι ανησυχητική.

Οι επόμενες ημέρες και η προς τα πάνω απόκλιση από το υπολογιστικό μοντέλο θα δείξουν αν η επιδημιολογική πορεία θα είναι αυξημένη και τη νέα χρονιά ανησυχώντας τους επιστήμονες που περίμεναν άλλα νούμερα σε αυτήν την εποχή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.