Μετά το click away: Αυτός είναι ο νέος τρόπος αγορών

Μετά το click away: Αυτός είναι ο νέος τρόπος αγορών

Ποιο είναι το νέο μέτρο που εξετάζεται.

Σε μία νέα πραγματικότητα βρίσκεται η αγορά μετά το τμηματικό άνοιγμα εν μέσω του lockdown λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων. Το click away ήρθε και άλλαξε τον τρόπο που οι πολίτες έκαναν τα ψώνια τους προκειμένου να κινηθεί κάπως η αγορά τις ημέρες των γιορτών.

Ο τζίρος των καταστημάτων είναι αρκετά πεσμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι ωστόσο δεν είναι ίδιες και οι συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Open η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα νέο μέτρο για την πραγματοποίησει των αγορών των πολιτών.

Πρόκειται για το click in shop που έρχεται συμπληρωματικά με το click away που θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ.

Ουσιαστικά με το νέο αυτό μέτρο οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με ένα κατάστημα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους. Σε αντίθεση με το click away θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά στο κατάστημα και να δοκιμάζουν τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν και να πληρώσουν με μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις πρώτες ημέρες του click away όπου καταναλωτές δοκίμαζαν ρούχα και παπούτσια στον δρόμο. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται αν οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται ένας – ένας ή θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που θα μπορεί να μπαίνει στο κατάστημα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των καταστημάτων να μην απέχει πολύ από τις χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου. Πρέπει να πούμε πάντως ότι το click away θεωρείται από την κυβέρνηση ένα επιτυχημένο μέτρο και όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει και το 2021.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.