Κοντά σε νέα μέτρα: Οι 8 περιοχές που τα κρούσματα αυξάνονται παρά το lockdown

Κοντά σε νέα μέτρα: Οι 8 περιοχές που τα κρούσματα αυξάνονται παρά το lockdown

Το lockdown μπορεί να έχει ρίξει τα κρούσματα παντού, υπάρχουν όμως 8 περιοχές στις οποίες δεν έχει πιάσει.

Αρκετά μειωμένος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το υπουργείο Υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα νέα περιστατικά είναι σταθερά κάτω από 1000 εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι ο αριθμός των τεστ που γίνονται λόγω και της εορταστικής περιόδου είναι αρκετά μειωμένος. Όπως φαίνεται το Lockdown Που είναι σε ισχύ σε όλη τη χώρα αρχίζει να αποδίδει με πολύ μικρό ρυθμό βέβαια.

Μπορεί τα νούμερα να είναι πεσμένα, ωστόσο υπάρχουν περιοχές που εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο. Πρόκειται για περιφερειακές ενότητες που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων, πάνω από τον μέσο όρο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας, Δράμας, Δυτικού τομέα Αθηνών, Ευρυτανίας, Καλύμνου, Λακωνίας, Λέσβου και Χαλκιδικής. Μερικές από αυτές τις ενότητες είτε ήταν κατά το παρελθόν είτε είναι ακόμη σε καθεστώς αυστηρού lockdown όπως κάποιοι δήμοι στην Δυτική Αττική.

Όμως δεν αποκλείεται στις υπόλοιπες να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα από αυτά που ισχύουν σε όλη την επικράτεια. Μην ξεχνάμε ότι όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Νίκος Χαρδαλιάς, η κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες περιοχές αλλάζει μέρα με την ημέρα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο Στέλιος Πέτσας πριν τις γιορτές το καθεστώς lockdown στο οποίο βρίσκεται όλη η επικράτεια θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει και πάλι κάποια παράταση ανάλογα με τα δεδομένα εκείνη την περίοδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.