Κορωνοϊός: Η μεγάλη διαφορά του φετινού καλοκαιριού στην Ελλάδα μετά το εμβόλιο

Το πιο σημαντικό καλοκαίρι της 10ετίας: Τι καιρό δίνουν τα μερομήνια για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

Τι θα αλλάξει

Όλοι περιμένουν με αγωνία την έναρξη του εμβολιασμού θεωρώντας ότι θα είναι η αρχή του τέλους για τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Και δεν έχουν άδικο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή βέβαια έχει να κάνει με τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου που θα πάρει η Ελλάδα. Με τα σημερινά δεδομένα είναι εξαιρετικά μικρός, όμως μέσα στον Γενάρη αναμένεται να εγκριθούν 3 ακόμα εμβόλια οπότε ο αριθμός που θα έρθει στη χώρα μας θα αυξηθεί σημαντικά.

Ας πάρουμε όμως το καλό σενάριο. Τα εμβόλια έρχονται κανονικά και ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει πρόσβαση σε αυτά. Τι θα αλλάξει στη ζωή μας το καλοκαίρι; Θα φύγουν οι μάσκες;

Οι επιστήμονες είναι απόλυτοι. Θα ζούμε όλη τη χρονιά φέτος με τη μάσκα ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, καθώς δεν θα φτάσουμε τόσο γρήγορα σε ανοσία της αγέλης. Αυτό που θα αλλάξει το καλοκαίρι είναι ουσιαστικά αυτό που μας οδήγησε στο δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας. Ο τουρισμός και η επίδρασή του στην αναζωπύρωση της φωτιάς του κορωνοϊού.

Με την πλειονότητα των τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας να έχουν εμβολιαστεί είναι βέβαιο ότι δεν θα δούμε τις περυσινές εικόνες. Θα κάνουμε διακοπές χωρίς τον φόβο ότι από Σεπτέμβρη θα δούμε ξανά νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο που φοράμε μάσκες και σίγουρα θα είναι το τελευταίο που θα ζούμε συντροφιά με τον φόβο του ιού. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του έχει ήδη αρχίσει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.