Αλλαγή στον κωδικό 6: Το νέο μέτρο-οδοστρωτήρας αν ανέβουν τα κρούσματα στις γιορτές

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα με lockdown

Αν συνεχιστεί η διασπορά του ιού θα εξεταστεί.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι για να στεφθεί με επιτυχία θα πρέπει το ιικό φορτίο στην Ελλάδα να είναι μικρό.

Γι’ αυτό τα μέτρα σήμερα και την Πρωτοχρονιά θα είναι δρακόντεια καθώς περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Φυσικά κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εξετάζουν και το αρνητικό σενάριο. Τι θα συμβεί δηλαδή αν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων μετά τις γιορτές που θα οδηγήσει σε ένα τρίο πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά σε ένα νέο μέτρο που μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί ακόμα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ όμως εφαρμόζεται με επιτυχία.

Δείτε επίσης: H φωτό που «καίει» τον Βασιλάκο – Με αυτήν την παίκτρια του Bachelor συναντήθηκε κρυφά (Pic)

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα τελειώσει τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 θα μπορούν να μετακινούνται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους. Σε περίπτωση που βρεθούν σε μεγαλύτερη απόσταση, τότε το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό.

Δείτε ακόμα: Γυναικάρα: Η αδερφή του Βασιλάκου είναι πιο εvτυπωσιακή και απ’ τις 20 παίκτριες του Bachelor (Pics)

Αν θα δούμε το συγκεκριμένο μέτρο ή κάποια εξίσου σκληρά θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων στις γιορτές. Αν τα κρούσματα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τότε το άνοιγμα της χώρας θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Αν τα κρούσματα ανέβουν τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και τα πιο σκληρά μέτρα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.